Kopij kerkblad Samen

Kopij voor kerkblad ‘Samen’ van Wijkgemeente ‘De Brug’ nr 5 (25-08-2017)

De diensten
Aanstaande zondag, gaat ds. Pieter Both in de beide morgendiensten voor. We lezen uit Rechteren 2 over een leven tussen mensen met andere goden.

De collecten zijn bestemd voor :
- De eerste rondgang, Diaconie
- De tweede rondgang, Beheer en onderhoud
- De uitgangscollecte is voor de kindernevendienst

Volgende week zondag 3 September, gaat ds. Pieter Both in de beide morgendiensten voor. We lezen van Barak en Debora uit Richteren 4

De collecten zijn bestemd voor:
- De eerste rondgang is voor het jeugdwerk van onze gemeente.
- De tweede rondgang, beheer en onderhoud
- De uitgangscollecte, PKN Missionair werk en kerkgroei.

Meeleven met elkaar
Heleen Vink heeft nog veel pijn. Maandag hopen ze meer te kunnen zeggen, n.a.v. een onderzoek. Hopend geeft dit zicht om deze moeilijk te verteren pijn. We bidden voor haar.
Aad Velthoven moet weer een endoscopie ondergaan. We wensen hem volharding en geduld toe. Laten we samen voor hem bidden.
Sijgje Barendregt is opgenomen in het Ikaziaziekenhuis. Montessoriweg 1, 3083 AN Rotterdam, afdeling 3b, kamer 5.
Robert en Marjolein Jansen verwachtten een babytje. Helaas ging dat mis met 23 weken en bleek Thomas in de buik al overleden te zijn. Geve God troost .
John Neecke is ernstig ziek. Geve God hem en Thea rust en troost.
Carlien den Boer, is 22 augustus geopereerd aan een hernia. Een goede hersteltijd toegewenst!

Geboren
Op 12 juli is Eva Roggeveen geboren, dochter van Edward en Rianne. Gods zegen bij het zorgen voor dit prachtige geschenk.

Berichten van overlijden
Op 8 augustus is overleden mevr. Bep Versteeg-Beukelman. Tot haar 90e verjaardag woonde ze aan het Molenpad 11. Daarna verhuisde ze, eerst naar de Marckenburgh, daarna naar Hart van Groenewoud. Na een heupbreuk ging haar gezondheid achteruit. Samen met haar man kreeg ze drie kinderen. Bep Versteeg werd bijna 94 jaar.
Op 13 augustus is overleden dhr Jan Nell. Hij werd 87 jaar. Hij was een man van weinig woorden. Hij was betrouwbaar. Samen met zijn vrouw kreeg hij twee kinderen.

Van de pastoraal werker

Zomerse lasten
Ze komen eraan, de wespen. Ze zijn dol op peren en ik moet er voor zorgen dat de lekkere hapjes verdwenen zijn voor zij arriveren. Dat lukt niet. De buurman van mijn tuin heeft in ieder geval zijn best gedaan, hij brandde een nest wespen weg, drie meter bij mijn geliefde perenboom vandaan. Zou het de komende dreiging te niet doen? Ook op onze aanrecht zijn er zomerse lasten. Ze heten fruitvliegen. We kochten een fruitvliegenval. Nou, sorry hoor, het resultaat van twee dagen is 1 fruitvlieg, dus ik denk dan…er moeten andere maatregelen genomen worden. Waar we mee bezig zijn is de vijand proberen te verslaan met middelen, die uiteindelijk niet zo veel opleveren. Die wespen komen er toch wel aan, want er zijn er meer in de lucht dan in dat ene wespen nest. En de fruitvliegen vermenigvuldigen zich waar je bij staat…..Hoe overwinnen we die zomerse lasten? Het geheim is het verwijderen van de bron. Als de bron weg is, dan zijn ook de wespen weg. Als de fruitschaal geen rottend of overrijp fruit bevat, zijn ook de fruitvliegen foetsie.
In het geloof hebben we met vijanden te maken. Zonde is er een van, zoals egoisme, kort lontje, of nalatigheid of roddel. Je kunt proberen het niet meer te doen of te denken, dat je de duivel kan verjagen. Maar als het fruit nog op jouw zondeschaal ligt, dan komt hij/het gewoon terug. Als je er niet voor kiest de bron aan te pakken… Vraag de Heilige Geest de dingen te veranderen dan overwin je het probleem. Zie Galaten 5.
Wilkin van der Kamp zei het op deze manier: ‘Als je strontvliegen wegjaagt met een mepper, dan kan je blijven meppen. Het is beter als je de bron opruimt.

Vakantie
Wij hopen vanaf 20 augustus tot en met 10 september met vakantie te zijn in Frankrijk. We wensen iedereen Gods zegen toe in het nieuwe seizoen.
Jan van Egmond
Van de kerkelijk werker

Alpha voor 18-28 jarigen
Altijd al meer willen weten over het christelijk geloof, maar… Mijn ouders geloven wel, maar… Ik hoor veel mooie verhalen over de Alpha cursus, maar… Genoeg redenen om mee te gaan doen met de extra Alpha cursus die we dit jaar organiseren voor jongeren van 18 tot 28 jaar. Op 13 september starten we met deze cursus. We beginnen de avonden natuurlijk met samen eten. Vervolgens praten we door over de belangrijkste thema’s geloven. Meer weten? Kijk eens op http://www.alphanederland.org/  en geef je op. Voor informatie en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even met Rob van Mourik 0181-675670. Deze extra Alpha organiseren we samen met een groep uit de gereformeerde kerk vrijgemaakt De Hoeksteen.

Jeugdweekend
Elk jaar plannen we met de jeugd van de Brug weer het jeugdweekend. Dit jaar staat dat gepland voor 27 tot en met 29 oktober. Het is goed om deze datum alvast in de agenda te zetten. Na de vakantieperiode volgt meer info over de invulling, kosten en het aanmelden voor dit fantastische weekend.
Rob van Mourik

Van de dominee
Na de vakantie
Veel mensen willen meer weten van de Bijbel. Daarom wordt er twee keer een bijbelcursus gegeven: 4 avonden over een boek uit het Nieuwe Testament en 4 avonden uit het Oude testament. Direct na de vakantie gaan we dieper in op het boek Fillipenzen. Deze brief van Paulus vanuit de gevangenis is een grote dankbrief. Deze avonden zijn op en 18 september, 2 en 16 en 30 oktober. Vanaf 19.45 inloop en 20.00 uur start van de avond in de Michaëlkerk. Pieter Both leidt deze avonden. De kosten zijn ongeveer 10 euro voor een boekje met achtergrond informatie. Opgave is nodig bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spijkenisserfestival orgelconcert
25-27 augustus zal weer het spijkenisserfestival worden gehouden. De kerk zal op vrijdagavond en zaterdagavond weer open zijn. Op zaterdagmiddag om 12.00 uur zal de bekende organist Gerben Mourik weer een orgelconcert geven in de Dorpskerk. We doen ons best dat de kerk wat makkelijker te bereiken is.

Huiskringen
Binnenkort starten de huiskringen weer. Een belangrijk onderdeel van onze gemeente. Kom meedoen!

Kerkproeverij en startzondag
Op 10 september is de startzondag. Dit jaar in het kader van kerkproeverij: nodig iemand uit om mee te gaan naar de kerk. Er zijn speciale kaarten voor beschikbaar. Een prachtige manier om gastvrij te zijn. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de hele dienst goed te volgen is voor iedereen. In eerdere kerkbladen stond al meer over deze kerkproeverij.

Prekenserie en kinderproject
Een nieuw seizoen met natuurlijk een nieuwe prekenserie. Ik wil het boek Rechteren (Richters in eerdere vertalingen) gaan lezen. Een boek vol van mensen met hun gedrag en emoties en over de trouw van God. Een goed boek erover is van Tim Keller: Rechters. Om te lezen, te leren, te leiden
Met de kinderen ga ik het de komende periode hebben over verhalen in de bijbel waarin kinderen een belangrijke rol spelen.

Avonddienst
De eerste leerdienst is op 10 september. Het zal gaan over de eenheid van de bijbel. 19.30 in de Michaelkerk. Ik zal deze dienst leiden.
Pieter Both

Afscheidsdienst
Jan van Egmond bereikt in september de pensioengerechtigde leeftijd. In een gezamenlijke dienst in de Dorpskerk nemen we afscheid van hem op 24 september om 10.00 uur.

New Wine 2017
Met een kleinere groep dan vorige jaren zijn we vanuit de Brug naar New Wine geweest. Het thema was; God in ons midden. Diverse sprekers hielden zich met dit thema bezig, waar onder Jan Maarten Goedhart. De hoofdspreker was Derek Murphy. Bijzonder was de dienst met Maher Haij, uit Libanon. Zijn verhaal over de geschiedenis van Libanon, de oorlog en vijanden, en hoe hij is gekomen tot vergeving om zijn werk te kunnen doen, was indrukwekkend. Verder de genezingsdienst met Wilkin van de Kamp, de dienst waar iemand afgelopen zondag over vertelde in de Michaelkerk. En er zijn meer bijzondere ervaringen geweest in die week. Kinderen en jongeren hadden hun eigen programma, waar ook mooie dingen gebeurden, veel gezongen werd en gebeden. Coen Nuyten, pas geleden nog in onze kerk, won de harten van de tieners, zijn boekjes waren niet aan te slepen. Er waren verschillende seminars, optredens van Elisa Mannah, LEV, Matthijn Buwalda, teveel om hier even op te noemen. Natuurlijk was er op woensdag ook de traditionele pannenkoek dag, het is altijd een leuk gezicht, de lange rij tafeltjes en de Brug aan de pannenkoeken, met dank aan de bakkers en baksters. Hoe fijn is het ook om met zoveel mensen Onze God te aanbidden, de muziek stond onder leiding van LEV en Amanda Lock. Het is ook heel fijn om met deze groep te gaan, er wordt voor elkaar gezorgd, ze helpen elkaar, verzetten tenten die onder dreigen te lopen en de eigenaars aan het werk zijn, zoals Toos en Nicholas. Het was ondanks de vele regen, een mooie, zegenrijke week, met mooie momenten, muziek, en toespraken en gezelligheid. Volgend jaar wordt, bij leven en welzijn de New Wine week in Liempde gehouden. Ik hoop er weer bij te zijn, U/Jij ook?

Kliederkerk in de afgelopen zomer
Dat was even anders ... om op woensdagmiddag in de Michaelkerk kliederkerk te houden. De spandoeken opgehangen en de spullen klaargezet. En ja, er kwamen ouders met hun kinderen. Grote toeters maken, echte fakkels van lappen, pijl en boog van hangers, potjes met gekleurd zout. Als klap op de vuurpijl een hindernis baan buiten. Fijn dat we goed weer hadden. Hierna het verhaal uit de Bijbel wat altijd op een eenvoudige maar mooie manier wordt gebracht. Na het dankgebed kon ieder zijn / haar kaarsje aansteken. Omdat we geen kooksters hadden bestond de maaltijd uit broodjes warme worst, salade, worteltjes, paprika etc. Nou en dat ging er graag in. Toen er tot slot nog donuts stonden was het feest compleet. Het was een fijne kliederkerk. De volgende is 3 september in de Rank ( Lisstraat ).

Zondagse bloemengroet
Heeft u een suggestie waar de zondagse bloemen naar toe kunnen, dan kunt u contact opnemen met:
Voor de Dorpskerk: mevr. Gerrie Boelaars: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 0181-620765
Voor de Michaëlkerk: mevr. Nicolette Janssen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-24770423

Oud papier container
Iedere zaterdag tussen 10 u. en 12 u. kunt u uw oud papier inleveren bij de container naast de Michaëlkerk. De opbrengst komt ten goede aan onze gemeente.
Komt u ook uw oud papier brengen?

Gebedstijden
In de gebedsbijeenkomsten op dinsdagochtend wordt voorbede gedaan voor elkaar, voor de gemeente en voor specifieke noden om ons heen. Bijvoorbeeld ook voor de stad waarin wij wonen, de situatie in de wereld. De aanvangstijden zijn: iedere dinsdagochtend om 9.00 uur in de Dorpskerk. Ook wordt er op zondagmorgen om 10.00uur in de Michaëlkerk gebeden voor beide kerkdiensten. U bent van harte welkom.

Open kerk
Op dinsdag morgen is de Dorpskerk altijd open van 10:00 tot 12:00 uur.
U kunt altijd binnen lopen. De pastoraalwerker, kerkelijk werker of predikant is aanwezig voor een gesprek. De kerk is op zaterdag open van 11:00 tot 13.00 uur.

Giften
fam. Verschuur heeft een gift ontvangen van fam. S. een bedrag van 20 euro tbv Wijkkas De Brug.
via Jaap van Doodewaard is een gift van 20 euro ontvangen van Fam.de G. voor de wijkkas.
Via Anneke Cars is Ontvangen van mevr. vd E 20 euro tbv wijkkas De Brug en van mevr. H. 20 euro tbv de wijkkas De Brug en van mevr. van L. tbv Lukaskastje/kerkradio De Brug 20 euro.
Via Jan van Egmond is 20 euro ontvangen van de fam. S. voor de wijkkas.
Giften t.b.v. de wijkkas zijn welkom op de bankrekening van de wijkkas van de Brug IBAN NL 10 INGB 0005 3181 56.
Bij voorbaat dank

Collectebonnen
Er zijn collectebonnen voor de collecte. Die kunnen maandagmorgen gehaald worden op het kerkelijk bureau (Eikenlaan 2 van 10.00 tot 12.00 uur). U kunt ook het bedrag overmaken op rekening nr. Nl25FVLB0699542227 t.n.v. tel commissie PGS. Als u uw naam en bezorgadres erbij zet, worden ze thuis bezorgd, € 2,- bezorgkosten, Vermeld ook dat ze bezorgd moeten worden.

Kopij volgend kerkblad

De kopij voor het wijkbericht van 'De Brug' in het volgende kerkblad, dat verschijnt op vrijdag 8-9-2017, kan uiterlijk woensdag 30-8-2017 worden ingeleverd via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wij wensen u allen Gods zegen en nabijheid toe!

Dominee Pieter Both
Jan van Egmond
Gerry de Boer
Rob van Mourik

 

Agenda De Brug

Agenda icon2

logo alpha transparante achtergrond


Kliederkerk

op_zoek_naar_god

kerkradio button rood 1

video button rood 1

Thuisfront van Dorp

mekong spotlight

Copyright © 2017 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.