Diaconie

Het team van diakenen bestaat 6 personen. Onderling zijn de taken verdeeld. Bij de diverse onderdelen is te zien wie contactpersoon is. Algemeen aanspreekpunt is Chantal Hafakker- van Meggelen; tel 0181-616205 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bewustwording & signalering
De diaconie probeert de concrete nood in de samenleving te signaleren en in individuele situaties hulp te bieden. Ook wijst ze de gemeente op haar verantwoordelijkheid op het gebied van diaconie en zending door voorbede en ondersteuning.

Collecten
De diakenen collecteren tijdens de zondagse erediensten en zorgen voor de juiste bestemming van deze collecten. Samen met de andere wijkgemeentes n Spijkenisse wordt een collecterooster gemaakt. De bestemming van de collecten kunt u lezen in de nieuwsbrief die iedere zondag in de kerken wordt uitgedeeld. Voor alle collecten kunnen collectebonnen gebruikt worden. Ze zijn verkrijgbaar zijn bij het kerkelijk Bureau.

Zending
De diaconie co├Ârdineert in onze gemeente ook het zendingswerk. Wij richten ons daarbij in het bijzonder op projecten die vanuit onze wijkgemeente worden gesteund. Het is voor deze projecten erg belangrijk dat er in Nederland mensen zijn die bidden, meeleven en ondersteunen (zowel geestelijk als financieel).
Contactpersoon in de diakonie voor de thuisfrontcommissies (TFT Arend en Jolinda samen met Nootdorp) en Stichting Young Life en Rimac is Gerrie Boelaars, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noodhulp
Aanspreekpunt voor de noodhulp is Hans de Boer tel. 0181 -618146, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Agenda De Brug

Agenda icon2

Copyright © 2021 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.