Pastoraat

 "Zorgen voor elkaar"

Zorgen voor elkaar is een van onze kernwaardes We zien naar elkaar om in naam van Jezus, de Goede Herder. Hij leert ons oog te hebben voor de zwakken en hen die het moeilijk hebben.

Zorgen voor elkaar op drie manieren:
Binnen wijkgemeente ‘De Brug’ willen wij op drie manieren inhoud geven aan de zorg voor elkaar:

  1. De kern van het zorgen voor elkaar gebeurt in huiskringen. Iedereen die lid is van de gemeente hoort in een huiskring thuis. Juist in de kleine groep wordt het mogelijk om elkaar beter te leren kennen, lief en leed te delen, voor elkaar te bidden, concrete hulp te bieden enz. Zie verder bij Cluster Gemeenteopbouw.
  2. We stimuleren dat gemeenteleden met elkaar meeleven o.a. door de nieuwsbrief, het kerkblad, het voorbedenboek, het koffiedrinken na de diensten enz.
  3. Door een goed toegerust en gemotiveerd pastoraal team dat mensen, die daar behoefte aan hebben, persoonlijk ondersteunt en begeleidt.

Organisatie pastoraat
Het pastorale team bestaat uit vier geledingen:

  • Kinder- en jeugdpastoraat (praatpaal)
  • Regulier pastoraat (voor mensen tussen 20 en 75)
  • Ouderenpastoraat (voor mensen boven de 75)
  • Gebedspastoraat

De pastoraal werker, Jan van Egmond. Hij geeft leiding aan het pastorale team. Hij is het clusterhoofd. Samen met de predikant is hij daarnaast beschikbaar voor bijzonder pastoraat.
Als er ziekte is, van welke aard dan ook, moedigen wij u/jou aan om dit zelf door te geven aan Marjo de Ligt. Tel. 010-4743165 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Zij geeft het door aan de desbeteffende mensen
U kunt de pastoraal werker of predikant ook rechtstreeks benaderen.
Jan van Egmond, e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Agenda De Brug

Agenda icon2

Copyright © 2021 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.