Gebedspastoraat

Gebedspastoraat is een bijzondere vorm van pastoraat binnen de gemeente, met als doel het versterken van de relatie met God. In het leven lopen we allemaal onze deuken en butsen op, bijvoorbeeld in relaties met ouders of andere gezagsdragers Ook maken we in het leven soms verkeerde keuzes. We worden daardoor minder vrij om te leven zoals God bedoeld heeft. God heeft echter onze vrijheid en heelheid op het oog.

Gebedspastoraat is bedoeld voor iedereen die verlangt naar meer vrijheid en heelheid in zijn/haar leven. Er kan een concrete aanleiding zijn, bijv. depressieve gevoelens, vormen van verslaving of vastlopen in relaties. Er kunnen echter ook tijden zijn dat je merkt dat je belemmerd wordt in je groei als christen en je weet niet hoe dat komt.

Als je belangstelling hebt voor gebedspastoraat dan krijg je eerst een intakegesprek. In deze ontmoeting moet over en weer duidelijk worden of gebedspastoraat de beste vorm van hulp is, of dat er gezocht moet worden naar een andere vorm van pastoraat of hulp. Er worden teamleden gezocht bij wie de aanvrager zich thuis voelt en die niet tot de directe vrienden en kennissen horen. In 4 tot 6 gesprekken krijgt het pastoraat vorm. Het verschil met het gebruikelijke pastoraat zit hierin, dat meer tijd wordt ingeruimd voor ‘luisterend bidden’. Er wordt uitgezien naar de actieve werking van de Heilige Geest op dit moment. Er kan veel gebeuren als we stil worden in Gods aanwezigheid.

Afspraken kunnen worden gemaakt via  Wil Zweistra Tel. 010-4720367 en Henriette van Olst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij: Ineke Griffioen, tel. 630261, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verdere medewerkers zijn: : Wim Engelbracht, Marjo de Ligt, Wil Zweistra, Henriëtte van Olst, Carla de Boer.

Agenda De Brug

Agenda icon2

Copyright © 2021 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.