Een korte introductie

Een korte introductie

Wij willen een gemeente zijn waar mensen Jezus Christus leren kennen, Hem samen volgen en van Hem getuigen. We zoeken naar de vervulling met de Heilige Geest. Onze naam 'De Brug' verwijst niet alleen naar onze plek, vlak bij de beide bruggen van Spijkenisse. We willen met die naam duidelijk maken dat we een brug willen zijn naar God toe.

De liefde van God is de bron van ons gemeente-zijn. Zijn liefde zoekt ieder mens. Daarom is Jezus Christus in deze wereld gekomen en ervaren we de werking van de Heilige Geest. Wanneer wij Gods liefde ontdekken, verandert ons leven. Het geeft ons ook oog voor elkaar. En samen willen wij graag zoveel mogelijk mensen in onze omgeving in die liefde van God laten delen. Dit wordt samengevat in ons motto:

 


Leven uit Gods liefde
Zorgen voor elkaar
Getuigen in de wereld

Onze gemeente is volop in beweging en maakt al jaren een sterke groei en ontwikkeling door. Veel ouderen, jongeren, gezinnen en kinderen voelen zich bij ons thuis. Mensen zien naar elkaar om en leven met elkaar mee. Het is een plek om anderen te ontmoeten, en ervaringen uit te wisselen. Maar ook om geïnspireerd, bemoedigd, uitgedaagd en getroost te worden. Wij hopen dat dit ook voor u en jou zal gelden!

Activiteiten
Onze gemeente functioneert vanuit twee kerkgebouwen: de Dorpskerk in het centrum van Spijkenisse en de Michaëlkerk bij winkelcentrum 't Plateau in Spijkenisse-Noord. Iedere zondagmorgen is er in de Dorpskerk om 9.30 uur en in de Michaëlkerk om 11.00 uur een kerkdienst. De diensten hebben dezelfde inhoud, maar verschillen in sfeer en stijl. De dienst in de Dorpskerk heeft een rustig karakter. De dienst in de Michaelkerk is dynamischer. Ontdek het zelf maar! Daarnaast klopt het hart van onze gemeente in de huiskringen. Dit zijn kleine groepen die elkaar tweewekelijks ontmoeten. Een uitstekende plek om met anderen in gesprek te raken over het geloof. Voor jongeren zijn er eigen activiteiten. Voor wie (veel) vragen heeft over het christelijk geloof, of op zoek is naar God, wordt de Alpha-cursus aangeboden.
'De Brug' is één van de vier wijkgemeenten van de Protestantse Kerk in Spijkenisse.

 

Je bent welkom in 'De Brug'!

Welkom bij de Brug

Introfilmpje

 

 

 

 

 

Onze flyer:

flyer-1

flyer-2

 

Agenda De Brug

Agenda icon2

Copyright © 2021 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.