Huiskringen

Huiskringen - het hart van onze wijkgemeente

Naast de kerkdiensten vormen de huiskringen steeds meer het kloppende hart van Wijkgemeente ‘De Brug’. In een kerkdienst komen zoveel mensen dat het niet eenvoudig is om echt contact met elkaar te maken. Veel van de pastorale zorg in onze gemeente vindt dan ook plaats in de huiskringen. Met andere woorden: als je niet deelneemt aan een huiskring, mis je heel veel! Hoe werkt het?
Er zijn op dit moment 19 kringen, die heel verschillend van samenstelling zijn. Ze komen ook op verschillende dagen en verschillende tijden bij elkaar. De kringen ontmoeten elkaar om de week en het nieuwe jaarthema is: ‘De hoop die in ons leeft’. We gaan aan de slag met de de 1e brief van Petrus.

Alle huiskringen draaien in de oneven weken, week 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49 en 51 (8x in 2017) en week 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15 en 17 (8 x in 2018).

De toerustingsavonden voor de huiskringleiders worden gehouden op maandag 4 september, 30 oktober’17 , 8 januari en 16 april ‘18. We komen bij elkaar in de Michaëlkerk, aanvang 19.45 uur.

We gebruiken weer het materiaal van het Evangelisch Werkverband, dat dit jaar voor het thema ‘De hoop die in ons leeft’ heeft gekozen. Het materiaal is samengesteld op basis van de eerste brief van Petrus. Hij schreef zijn brief aan christenen uit de eerste eeuw, een tijd die veel lijkt op de onze. De rode lijn door het nieuwe boekje wordt de vraag, hoe je christen kunt zijn als je in de minderheid bent en hoe je in een verwarrende tijd als de onze kunt leven vanuit de hoop van het evangelie. In het boekje worden ook ‘hoopvolle verhalen’ opgenomen van christenen in kerk en samenleving.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Jenny Verwey (610508 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Corry Stam-Timmermans (664541) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Zij hebben het overzicht en kunnen een goed advies geven welke kring het beste bij je past. Ook starten er regelmatig nieuwe kringen. Het is ook altijd mogelijk om gewoon een avondje geheel vrijblijvend te proberen.

Klik hier voor gegevens van de verschillende huiskringen.

Agenda De Brug

Agenda icon2

logo alpha transparante achtergrond


Kliederkerk

op_zoek_naar_god

kerkradio button rood 1

video button rood 1

Thuisfront van Dorp

mekong spotlight

Copyright © 2018 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.