Huiskringen

Huiskringen - het hart van onze wijkgemeente

Naast de kerkdiensten vormen de huiskringen het kloppende hart van de Wijkgemeente 'De Brug'. In een kerkdienst komen zoveel mensen dat het niet eenvoudig is om echt contact met elkaar te maken. Veel van de pastorale zorg in onze gemeente vindt dan ook plaats in de huiskringen. Met andere woorden: als je niet deelneemt aan een huiskring, mis je heel veel! Voor nieuwe leden van onze gemeente zijn de huiskringen de manier om snel de gemeente te leren kennen. Daarom gaan we er vanuit dat nieuwe leden mee gaan draaien in een huiskring.
Hoe werkt het?
Er zijn op dit moment 20 huiskringen, die heel verschillend van samenstelling zijn. Ze komen op verschillende dagen en verschillende tijden bij elkaar. De kringen ontmoeten elkaar om de week en in dit seizoen staan de Psalmen centraal.

Alle huiskringen draaien in de oneven weken, beginnend in week 37 (dus al voor de startzondag op 18 september). Dus: in week 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, en 51 (8 x in 2016) en week 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15 en 17 (8 x in2017).

De toerustingsavonden voor de huiskringleiders worden gehouden op: dinsdag 20 september’16 en op maandag 14 november ’16, 9 januari en 3 april ’17. We komen bij elkaar in de Michaëlkerk, aanvang 19.45 uur.

We gebruiken dit seizoen weer het materiaal van het Evangelisch werkverband, dat dit jaar voor het thema “Leven met de Psalmen “ heeft gekozen.
Dit Bijbelboek wordt benaderd vanuit de emoties die wij als mensen kennen: o.a. boosheid, onrust, verbijstering, vreugde, intimiteit en depressiviteit. Op de site van het EW ( www.ewv.nl ) is meer informatie te vinden.

Voor verdere informatie kun je contact op nemen met Jenny Verwey tel. 0181-610508 of Corry Stam-Timmermans, tel. 0181-664541. Of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Zij hebben het overzicht en kunnen een goed advies geven welke kring het beste bij je past. Ook starten er regelmatig nieuwe kringen. Het is ook altijd mogelijk om gewoon een avondje geheel vrijblijvend te proberen.

Agenda De Brug

Agenda icon2

logo alpha transparante achtergrond


Kliederkerk

op_zoek_naar_god

kerkradio button rood 1

video button rood 1

Thuisfront van Dorp

mekong spotlight

Copyright © 2017 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.