Vrij om te zijn

vrij_om_te_zijnEen cursus van 6 avonden in het voorjaar van 2019 met als doel om persoonlijk te groeien en meer vrijheid te verwerven / gaan ervaren.

Gods bedoeling met ons leven is dat we als volwassen, vrije mensen kunnen functioneren. Toch komen we vaak situaties tegen waarin we anders reageren dan we als christen zouden willen. We worden boos om dingen waar we ons niet druk om hadden willen maken of trekken ons terug uit contact. We zijn soms impulsief in het tegemoet komen aan onze behoeften of zijn juist meer gericht op de behoeften van anderen. Het is een uitdaging om samen te onderzoeken waar dit gedrag vandaan komt en hoe we kunnen groeien naar hoe God ons bedoeld heeft. In de cursus zullen we kijken naar het gezin waaruit we komen / waarin we zijn opgegroeid en wat dat hiermee te maken heeft.

De cursus is door Mary Pytches voor New Wine Engeland ontwikkeld. Met medewerking van Agnes Huizinga, coach en contextueel therapeut, is er een Nederlandse versie van deze cursus beschikbaar op DVD. Daar zullen we gebruik van maken.
De avonden zijn afwisselend: luisteren naar een inleiding op DVD, zelf bezig zijn (bijv. een invuloefening in het werkboekje), met elkaar in een kleine groep (met groepsleiding) van gedachten wisselen. Regelmatig zal er ook ruimte zijn voor gebed.
Het 'huiswerk' na elke cursusavond is bedoeld om een en ander praktisch te maken in eigen leven.

De cursus zal gehouden worden op de volgende woensdagavonden: 9 januari en 23 januari, 6 en 20 februari, 6 en 20 maart 2019.
Alle avonden vinden plaats in de Michaƫlkerk
De leiding van de cursusavonden is in handen van onze pastoraalwerker in samenwerking met enkele leden van het team gebedspastoraat.
De cursus kost 10 euro (incl. koffie/thee en materiaal)

Meer informatie en inschrijving: graag voor 5 januari 2018.

Marjo de Ligt, tel. 010-4743165, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Er is ruimte voor 15 personen.

Agenda De Brug

Agenda icon2

logo alpha transparante achtergrond


Kliederkerk

op_zoek_naar_god

kerkradio button rood 1

video button rood 1

Thuisfront van Dorp

mekong spotlight

Copyright © 2020 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.