Thuisfront Arend en Jolinda van Dorp

WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn Arend en Jolinda van Dorp, sinds 1987 hebben wij in ZO Azië gewerkt, eerst in Thailand en sinds 2014 in Myanmar (Birma). Wij hebben drie volwassen kinderen, die in Thailand geboren zijn, maar tegenwoordig allemaal in Nederland wonen.

arend jolinda

WAT DOEN WIJ?
Wij geven leiding aan een internationaal team om de kerken in Myanmar te stimuleren het goede nieuws van Jezus bekend maken aan de bevolking in dat land. Wij helpen christenen met het opzetten van maatschappelijk verantwoorde ondernemingen, die armoede bestrijden, werkgelegenheid creëren en daarboven een geestelijke impact hebben in de maatschappij. Ons team doet projecten die de armoede in het land tegengaan, zoals mensen leren hoe ze handwerkproducten kunnen maken en verkopen. Maar we helpen ook mensen met een handicap, die minder mogelijkheden hebben.
De gedachtegang in het boeddhisme is dat wanneer je getroffen wordt door een ziekte, of als je een handicap hebt, dat het je eigen schuld is. Het is het gevolg van iets dat je in je vorige leven fout hebt gedaan. Mensen kijken dan ook vaak neer op iemand met een beperking, want hij zal het wel verdiend hebben. Mensen met een beperking kunnen zo geen werk vinden en hebben een laag zelfbeeld.
Samen met de lokale kerken laten wij deze mensen zien dat ze wél een plaats in de maatschappij verdienen en hoe ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. We willen niet alleen in de lichamelijke noden voorzien, maar ook hulp bieden bij de zaken waar ze in hun hart mee zitten.

arend spreekt in Thaise kerk
Arend spreekt in Birmese migrantenkerk in Thailand

WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?
Ons doel is de kerken in Myanmar te helpen het evangelie op een effectieve manier uit te dragen in deze boeddhistische cultuur. Wij geven toerusting aan gemeenteleden en adviseren voorgangers die betrokken zijn bij Business4Transformation. Je kunt onze missie in Myanmar als volgt samenvatten: Hoop bieden en mogelijkheden scheppen.

HOE KUNT U ONS HELPEN?
Elke Business4Transformation heeft een startkapitaal nodig. De leningen die verstrekt worden kunnen na verloop van tijd opnieuw gebruikt worden om nieuwe projecten op te zetten. Daarnaast is geld nodig om de projecten te bezoeken en de initiatiefnemers te coachen. Wij ontvangen zelf geen salaris, maar krijgen een toelage, afhankelijk van de giften die binnenkomen via de stichting Hart voor de Oogst.

Jolinda met taallerares
Jolinda met taallerares

FINANCIËN
Arend en Jolinda van Dorp zijn dankbaar voor de jarenlange ondersteuning van hun achterban die hen draagt in gebed, maar ook financieel zorgt dat dit belangrijke werk gedaan kan worden. De thuisfrontcommissie zoekt nog meer mensen die financieel willen bijdragen. Dit kan eenmalig of structureel.
Giften: http://hartvoordeoogst.nl
IBAN: NL53 INGB 0002768804 t.n.v. St. Hart voor de Oogst o.v.v. Werk in Myanmar

CONTACT
Voor nieuws over hun werk kunt u Arend en Jolinda volgen via hun weblog (www.vandorponline.com)
U kunt hun nieuws- en gebedsbrieven aanvragen via http://www.vandorponline.com/index.php/mekong-spotlight-aanvragen/  of www.tinyurl.com/gebedsbrief
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de coördinator van de thuisfrontcommissie (TFC), dhr. Tjeerd de Groot, tel. 06-4146 4146 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Agenda De Brug

Agenda icon2

Copyright © 2021 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.