Young Life

Wie zijn wij?
Namens onze gemeente zijn Peter-Jan den Boer & Rob van Mourik als stafmedewerkers betrokken bij Young Life. Peter-Jan doet dat op fulltime basis in de functie van directeur, Rob combineert het werk voor Young Life met zijn werkzaamheden voor de gemeente De Brug. Samen, en ondersteund door hun gezinnen, geven zij leiding aan een team van vrijwilligers in Spijkenisse en Dordrecht (waar Young Life Nederland in 2005 is opgestart) en helpen zij bij het opstarten van het werk in andere plaatsen.

fam mourik  famboer2

Wat doet Young Life?
Tieners zijn de reden waarom wij bestaan. En dan vooral de tieners die opgroeien zonder het geloof. Wij zoeken hen op waar ze zijn. Dat kan op school zijn, bij de sportvereniging, ergens op straat of waar dan ook. Gewoon, lekker ontspannen. Beetje chillen, kletsen, dat werk. Niet zomaar even, maar voor de lange termijn. Wij willen echt in contact komen met tieners. Hen leren kennen zoals ze zijn en er voor ze zijn als ze dat nodig hebben. Deel uitmaken van hun leven en hen uitnodigen deel uit te maken van ons leven. Wij willen als Jezus voor hen zijn. Zodat zij uiteindelijk, door ons, Jezus mogen leren kennen en het mooiste verhaal krijgen te horen dat er maar bestaat. Omdat wij het recht verdiend hebben dat aan hen te mogen vertellen.

Wat willen we bereiken?
90% Van de tieners in Nederland krijgt niet te horen wie Jezus is en wat Hij voor hen heeft gedaan. Zij weten niet dat zij door God perfect gemaakt zijn en geliefd en gewenst zijn. Niemand heeft hen ooit verteld dat Jezus voor hen persoonlijk naar de wereld is gekomen om voor hen aan het kruis te sterven, zodat zij voor altijd bij God mogen horen. Zij hebben niet gehoord dat God een andere, betere, perfecte wereld voor ogen heeft die in alle opzichten anders is dan wat zij dagelijks beleven, zien en horen. Zij zijn op zoek naar de zin van het bestaan, maar weten niet waar ze die moeten vinden. En daar kunnen wij niet tegen. Wij vinden dat elke jongere in Nederland het recht heeft op over Jezus te horen en de kans moet krijgen om voor Jezus te kiezen. En dus willen wij die jongeren opzoeken. Niet alleen in de plaatsen waar wij al actief zijn, maar overal. Wijk voor wijk, dorp voor dorp, de ene na de andere provincie, overal in het land.

younglife1

Wat kunt u doen?
Twee dingen: voor ons bidden en ons financieel steunen. Naast Christus staat gebed centraal in het werk van Young Life. Zonder gebed kunnen wij niks en alles wat wij doen wordt voorafgegaan door gebed. Gebed is onmisbaar in ons werk. U kunt in het algemeen voor ons bidden, maar ook gericht. In het laatste geval kunt u zich aanmelden voor onze gebedsmail (zie contactgegevens) zodat wij u op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten, dromen en ambities en u daar gericht voor kunt bidden.

younglife2

Het werken met jongeren en opbouwen van relaties kost tijd en is een kwestie van de lange adem. Simpelweg door er dag in dag uit, week in week uit voor hen te zijn. Niet maanden achtereen, niet voor een jaar, maar voor jaren. Dat vraagt veel doorzettingsvermogen en vasthoudendheid van onze medewerkers en vrijwilligers. En dat vraagt ook dat we investeren in onze vrijwilligers, hen toerusten en bemoedigen. Dat is al een hele klus als je het in een of een paar plaatsen doet, maar wordt een ander verhaal als je het werk verder wilt uitbreiden. En hoewel een groot deel van wat wij doen door vrijwilligers wordt gedaan, hebben wij voor die zaken betaalde medewerkers nodig. Daarnaast is er geld nodig om activiteiten voor jongeren te organiseren en vrijwilligers te trainen en toe te rusten.
Young Life is een stichting zonder winstoogmerk en dus volledig afhankelijk van giften.

U kunt ons, structureel of eenmalig, helpen door uw donatie over te maken naar NL02RABO0113384289 tnv Young Life Nederland ovv ‘Algemene gift’.

Contact
Meer informatie over Young Life is te vinden op hun website www.younglife.org . U kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en/of gebedsmail door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . En voor verdere vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met Peter-Jan den Boer ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-53304126).

Agenda De Brug

Agenda icon2

Copyright © 2021 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.