Fotoalbum De Brug

 Dit is het fotoalbum van gemeente De Brug.

   
 12 februari 2018 Maraboehoek dienst MK
 15 december 2017 Kerstwandeling
 10 oktober 2017 Ouderendag
 24 september 2017 Afscheidsdienst Jan van Egmond DK
 2 juli 2017 Slotdienst DK
 18 juni 2017 Doopdienst Ayden Seggelinck DK
 23 mei 2017 Afsluitingsavond Huisgroepen  
 7 mei 2017 Doopdienst Sem de Ruiter DK
 5 februari 2017 Belijdenis Esther Noordzij DK
 8 januari 2017 Belijdenis- en Doopdienst familie Chabot DK   
   
 11 oktober 2016 Ouderendag
 18 september 2016        Startzondag DK  
 10 september 2016  Open monumentendag MK 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Oudere foto's kunt u via het menu Fotoalbum (oud) terugvinden.

Het oude fotoalbum (Picasa) wordt helaas door Google niet meer ondersteund en daardoor was het niet meer mogelijk om nieuwe foto's via de vertrouwde weg zichtbaar te maken. Tot er een geschikte oplossing gevonden is worden nieuwe albums via bovenstaande links beschikbaar gesteld. (de Webmaster)

Kopij voor kerkblad ‘Samen’ van Wijkgemeente ‘De Brug’ nr 22

De diensten
Zondag 19 mei 2019 gaat in de beide morgendiensten, om 09.30 uur in de Dorpskerk en om 11.00 uur in de Michaelkerk Dhr. Jan van Egmond voor.

De collecten zijn bestemd voor:
- 1e collecte: Alpha Nederland. ALPHA Nederland is de landelijke organisatie die de boekjes, filmmateriaal en ondersteuning verzorgd voor dit geweldige werk.
- 2e collecte: Beheer en onderhoud.
- 3e of uitgangscollecte is bestemd voor de hulp aan de slachtoffers van Cycloon Idai in Mozambique, Zimbabwe en Malawi. Na de orkaan kwam de regen in overvloed met alle gevolgen van dien. Daarna kwam op 27 april Kenneth, één van de zwaarste orkanen die Mozambique ooit heeft bereikt met zijn verwoestende werking.

Zondag 26 mei 2019 gaat in beide morgendiensten om 09.30 uur in de Dorpskerk en om 11.00 uur in de Michaelkerk ds. Gert de Ruiter voor.

De collecten zijn bestemd voor:
1e collecte is bestemd voor de Algemeen kerkenwerk
2e collecte is bestemd voor Beheer en Onderhoud.
3e of uitgangscollecte is bestemd voor Plaatselijk ouderenwerk.

Donderdag 30 mei 2019, Hemelvaartsdag, gaat in de morgendienst om 09.30 uur in de Dorpskerk mevr. Annabell Magdeburg- de Jong voor.

De collecten zijn bestemd voor:
1e collecte is bestemd voor de Evangelisch werkverband
2e collecte is bestemd voor Beheer en Onderhoud.
3e of uitgangscollecte is bestemd voor Jeugdwerk De Brug.

Zondag 2 juni 2019 gaat in beide morgendiensten, om 09.30 uur in de Dorpskerk en om 11.00 uur in de Michaelkerk ds. Bas Oosterbroek uit Broek op Langedijk voor.

De collecten zijn bestemd voor:
1e collecte is bestemd voor de Gemeente opbouw De Brug.
2e collecte is bestemd voor Beheer en Onderhoud.
3e of uitgangscollecte is bestemd voor Stichting Leergeld. Je wilt als ouder dat je kind mee kan doen aan een sportieve- of culturele activiteit of schoolreis. St. Leergeld helpt met sportschoenen of contributie als daar even geen geld voor is. St. Leergeld zegt namelijk: nu meedoen, is straks meetellen!

Consulent
Deze wijkgemeente is op dit moment vacant. Ds. Lennart van Berkel is de consulent.
ds. L.L. van Berkel, consulent. Tel. 851398, 06 382 221 69.

Afsluitingsavond huiskringen
Dinsdag 28 mei is de afsluitingsavond in de Michaëlkerk. Wij zijn druk bezig met de voorbereiding en iedereen is natuurlijk van harte welkom. Nadere info volgt gauw.
Het cluster Gemeenteopbouw: Corry, Jenny en Theo.

Meeleven met elkaar

Van de Pastoraalwerker

  • Thea Neecke is in “de vier ambachten”, Markt 4, 3201 CZ Spijkenisse, kamer 123. We zijn dankbaar dat zij en John nu dichter bij elkaar kunnen zijn.
  • Mw.Viets-van Mullem is met spoed opgenomen in het Ikazia ziekenhuis, Montessoriweg 1, 3083 AN Rotterdam, afdeling 3B, kamer 4. We zijn dankbaar dat de medicatie aanslaat en het nu veel beter gaat met haar. Het is nog niet duidelijk wat de verdere stappen zijn.
  • Dhr. Troost is begonnen aan zijn revalidatie in de Vier Ambachten, Markt 4,3201 CZ Spijkenisse. Het is zeker geen makkelijke tijd voor hem en zijn vrouw. Ondersteuning, een bezoek, een kaart en vooral gebed stellen ze zeer op prijs.

Paaskaars 2018
Het is een traditie in de wijkgemeente de Brug dat de paaskaars van het "oude jaar" cadeau te geven aan een gemeentelid. Aangezien wij twee kerkgebouwen en dus twee paaskaarsen hebben, kunnen we ook aan twee mensen een paaskaars geven. Vooraf worden namen verzameld waarna de wijkkerkenraad beslist wie dit jaar de paaskaars krijgt. De kaars van 2018 krijgen Gerrit van Buuren senior en Mike Venema, met dank voor hun inzet voor God en de kerk.
Annabell Magdeburg - de Jong, pastoraal medewerker

Bedankt
U hebt in het verleden steeds weer over mijn zoon Bo gelezen en voor hem gebeden. We hebben veel bemoedigende kaartjes ontvangen en zijn dankbaar voor de steun die we ervaren. Ik wil hier het verhaal van Bo samenvatten. Het begon allemaal in 2017 toen hij ziek werd. Na verschillende onderzoeken kwam uit dat hij het Gradenigo syndroom heeft. Dat betekende verschillende ziekenhuizen, vele onderzoeken, medicatie, zorgen, heel weinig energie en veel pijn. In die tijd hadden we het als gezin moeilijk. Hij onderging dapper vele onderzoeken, ook al werd hij soms boos. Geen wonder! Het blijkt nu dat Bo bijzonder gevoelig is voor ontstekingen in zijn oor en bloedingen in zijn hoofd. Daarnaast is bij een test een IQ van 141 vastgesteld, de hier bijbehorende verminderende prikkelverwerking maakte de ziekenhuisopnames nog moeilijker voor hem. Dat merken we nu ook nog. Bedankt voor jullie steun, en als je nog meer wilt weten, kan je me altijd aanspreken. Marjolein, mama van Bo, 5 jaar, Hogeweg 63, 3208 CL Spijkenisse.

Oproep
Wij zijn op zoek naar mensen die Thea Neecke, met de rolstoel vanuit de Vierambachten, Markt 4, 3201 CZ Spijkenisse, kamer 123, lopend kan brengen naar haar man John die in het hospice de Waterlelie ligt, Groene Kruisstraat 2a/b, 3201 CA Spijkenisse, zodat zij hem kan bezoeken. Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerda van Zellem, 06-23335070 en Wilma van Beilen 06-13224289

Omzien naar elkaar doen we samen. Kijk om u heen, praat eens met iemand waar u anders nooit mee praat, wie weet ontstaat er iets heel moois van!
Annabell Magdeburg- de Jong

Van de kerkelijkwerker

Jeugdwerk
De laatste jaren is het jeugdwerk flink gegroeid, sommige weken mogen we meer dan 40 jongeren verwelkomen in de diverse groepen. Dit zorg ook voor wat uitdagingen. We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe jeugdleiders. We zoeken naar mensen die een stukje van hun leven willen delen met onze prachtige groep jongeren. Jeugdwerk is leuk, uitdagend en soms een beetje spannend. Maar het is van waarde in het leven van jongeren!

EO Jongerendag
Afgelopen jaren hebben we telkens een bus gehuurd om richting de EO jongerendag in Arnhem te reizen. Dit jaar is dat niet nodig, de EO jongerendag is ‘gewoon’ in Ahoy Rotterdam. Wel gaan we dit jaar weer als groep naar dit fantastische event. Laat ons even weten als je dit jaar met ons mee gaat, dan kunnen we ervoor zorgen dat we als groep gaan. Zoals het er nu uitziet gaan we met het openbaar vervoer. Een aantal jeugdleiders heeft kaarten voor vak A. Als je bij de groep wilt zitten, bestel dan ook voor dat vak. Let op de kaartverkoop gaat snel: https://beam.eo.nl/eo-jongerendag-2019/tickets/
Meld je aan om me te gaan via: https://goo.gl/forms/MHNEfjJi4WHiI4iU2

Doop, opdragen en belijdenis
Eerder verteleden wij dat ook in de vacante periode we willen aanbieden dat er mensen kunnen worden gedoopt en dat er belijdenis gedaan kan worden. In september plannen we een dienst waarin we dit willen gaan doen. Onze oud-predikant Pieter Both gaat die dienst voor. U kunt zich aanmelden bij Rob voor doop of belijdenis. Samen gaan we dan kijken naar de stappen die we daarvoor mogen nemen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Open Dorpskerk
Vanaf april is het weer ons doel om de Dorpskerk op zaterdag open te stellen voor bezoekers. Een leuke manier om laagdrempelig missionair te zijn. De opening van de Dorpskerk biedt een leuke opening voor gesprekken met bezoekers en een bak koffie voor mensen die daarnaar op zoek zijn. We zijn op zoek naar mensen die als gastheer of vrouw aanwezig willen zijn. Je wordt dan eens in de maand á 5 weken ingedeeld om aanwezig te zijn tijdens de openingstijden. Aanmelden kan bij Rob: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

After Alpha
Na de Alpha cursus is er een kort vervolg. Tijdens 4 woensdagen voor en een aantal woensdagen na de zomervakantie komt men bij elkaar voor een avond die aansluit op de cursus. De data voor de vakantie zijn: 22 mei, 5 en 19 juni en 3 juli.
Meer informatie en aanmelden bij Carin van Vuurde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rob van Mourik
Wyldlife jongeren hebben uw hulp nodig

Onze wijkgemeente onderhoudt goede banden met Young Life. Deze zomer gaat er een groep jongeren vanuit deze gemeente, alsmede een deel niet kerkelijke jongeren, naar een Wyldlife kamp in Schotland. Dit kamp is gericht op het brengen van het Evangelie op een manier die bij hen aansluit. Er is een groep van 14 jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar die dit jaar op avontuur gaat. We zijn druk bezig om de jongeren te helpen met de reissom bij elkaar te sparen voor deze reis. We zullen diverse sponsoracties houden om hen hierbij te helpen.
Op vrijdag 24 mei staat er een stamppot avond gepland. Tijdens deze avond serveren we verschillende stamppotten aan belangstellenden. Onder een gemoedelijke en gezellige sfeer eten we met elkaar. Naast de stamppot wordt er ook een pubquiz georganiseerd. Wie o wie heeft de tafel met de meeste goede antwoorden? De kinderen zijn welkom voor heerlijke pannenkoeken die kunnen worden versierd. Voor volwassenen bedragen de kosten voor deze avond slechts € 10,- en de helft van die prijs voor kinderen onder de 12.

Derde zendingsproject
Afgelopen zondag 5 mei is het nieuwe zendingsproject van de Brug in beide diensten geïntroduceerd. Dit zijn Remco en Ellen Griffioen, zij werken bij Jeugd met een Opdracht Heidebeek. Vanuit deze basis geven zij jongeren de handvaten en begeleiding om het Goede Nieuws in de wereld te delen. Ze hebben zich voorgesteld via een kort filmpje welke in beide diensten getoond is. Hierin was te zien wat het werk van Remco en Ellen inhoudt. Kort samengevat willen ze zoveel mogelijk mensen bereiken vanuit hun visie: God kennen en Hem bekend maken. Ook zijn wij: Jan en Marjolein Voogt als TFC voorgesteld. Wij zullen jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden van wat er speelt bij Remco en Ellen en hun werk voor JmeO. Remco en Ellen hadden ook flyers meegenomen met informatie, daarin kunt u teruglezen wat zij allemaal doen. In de Dorpskerk liggen er nog een paar op de tafel bij de in/uitgang, in de Michaëlkerk waren ze allemaal op. Inmiddels zijn er nieuwe flyers beschikbaar en deze zullen beneden in de hal liggen. Uiteraard kunt u voor vragen over dit nieuwe project ook bij ons terecht. In de Michaëlkerk kunt u ons altijd even aanspreken. Wanneer dit niet lukt stuur dan uw vraag naar Jan (06-18124086) of Marjolein (06-28392634).

Huwelijksjubilea in de wijkgemeente De Brug
Op 23 mei is het echtpaar H. Horsman - M. van der Jagt 50 jaar getrouwd
Op 27 mei is het echtpaar H. Jungclaus - M.P. Moerman 25 jaar getrouwd

Gebedstijden
In de gebedsbijeenkomsten op dinsdagochtend wordt voorbede gedaan voor elkaar, voor de gemeente en voor specifieke noden om ons heen. Bijvoorbeeld ook voor de stad waarin wij wonen, de situatie in de wereld. De aanvangstijden zijn: iedere dinsdagochtend om 09.00 uur in de Dorpskerk. Ook wordt er op zondagmorgen om 10.00 uur in de Michaëlkerk gebeden voor beide kerkdiensten.
U bent van harte welkom.

Zondagse bloemengroet
Heeft u een suggestie waar de zondagse bloemen naar toe kunnen, dan kunt u contact opnemen met:
Voor de Dorpskerk: mevr. Gerrie Boelaars: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 0181 620 765
Voor de Michaëlkerk: mevr. Joke Jeursen-Dek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 0181 631 912

Open Dorpskerk op de zaterdagen
Elke zaterdagmorgen (11.00 - 13.00 uur), tijdens de markt, is de kerk open. Het is de bedoeling om mensen gastvrij te ontvangen die op zoek zijn naar rust, stilte of een goed gesprek.

Oud papier container
Iedere zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur kunt u uw oud papier inleveren bij de container naast de Michaelkerk. De opbrengst komt ten goede aan onze gemeente.
Komt u ook uw oud papier brengen?

Giften
Giften naar “Wijkkas PKN – wijkgemeente De.Brug-“ op het nummer: NL10 INGB 0005 3181 56.
Suus de Baan heeft 50 euro ontvangen van NN ten bate van de Wijkkas De Brug.
Alle gevers hartelijk dank.

Collectebonnen
Er zijn collectebonnen voor de collecte. Die kunnen maandagmorgen gehaald worden op het kerkelijk bureau (Eikenlaan 2 van 10.00 uur tot 12.00 uur). U kunt ook het bedrag overmaken t.n.v. ‘tel commissie PGS’. (Zie achterzijde Kerkblad). Als u uw naam en (bezorg-)adres erbij zet, worden ze thuisbezorgd voor € 2,- bezorgkosten.

Website agenda
Actuele informatie over onze wijkgemeente vindt u op de website www.debrugspijkenisse.nl. Bekijk daar ook de agenda waarop in principe alles staat..

Kopij volgend kerkblad
De kopij voor het wijkbericht van “De Brug” in het volgende kerkblad, dat verschijnt op vrijdag 7 juni 2019 uiterlijk donderdag 30 mei 2019 (tot 12.00 uur) worden ingeleverd via de e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wij wensen u allen Gods zegen en nabijheid toe!

Gerry de Boer.
Annabell Magdeburg - de Jong.
Rob van Mourik.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrieven zijn in PDF, en zijn te lezen m.b.v. Adobe Reader.

Wilt u voortaan de Nieuwsbrief electronisch ontvangen, dan kan dat. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvang automatisch iedere week de nieuwe Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 19 mei 2019

Nieuwsbrief 12 mei 2019

Nieuwsbrief 5 mei 2019

Kinderoppasdienst Dorpskerk
Bij gewone diensten is er geen kinderoppasdienst in de Dorpskerk. In voorkomende gevallen gaan de allerkleinsten mee met de kindernevendienst of zorgt de leiding van de kindernevendienst direct voor de kleinsten.

Kinderoppasdienst Michaëlkerk
Elke zondagmorgen is er voor de allerkleinsten, 0 t/m 3 jaar, kinderoppas. Twintig minuten voor aanvang van de dienst staan er 2 (soms 3) personen klaar om de allerkleinsten in de benedenzaal op te vangen. De leiding van de oppasdienst is te herkennen aan een badge. Eventuele bijzonderheden betreffende het kind kunnen worden doorgegeven aan de leiding. De ouders van de baby's en peuters brengen zelf luiers, flesjes en verschoning in een tasje mee. De grotere peuters krijgen drinken van de oppas. Als kinderen nog uit een tuitbeker drinken, brengen ouders die zelf mee. De allerkleinsten mogen in hun eigen kinderwagen slapen. Er zijn boxen en wipstoeltjes aanwezig. Gedurende de dienst kunnen de peuters naar hartenlust spelen. Tijdens de collecte aan het einde van de dienst kunnen de kinderen worden opgehaald, zodat ook zij gezegend naar huis gaan.
Informatie: Marjolein Kleingeld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rijdienst

Wanneer u graag naar de kerk zou willen komen, maar u heeft geen vervoer, dan kunt u voor de diensten in de Dorpskerk gebruik maken van de rijdienst. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met Piet Steffen (613346).

Op dit moment is er voor de Michaëlkerk geen rijdienst. Wanneer u hier toch belangstelling voor heeft, wilt u dit dan melden bij de scriba (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0181-635025).

Agenda De Brug

Agenda icon2

logo alpha transparante achtergrond


Kliederkerk

op_zoek_naar_god

kerkradio button rood 1

video button rood 1

Thuisfront van Dorp

mekong spotlight

Copyright © 2019 De Brug Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.